Recepten met amandelen

Amandel-granola uit de oven

Knapperig, voedzaam en helemaal naar eigen smaak aan te passen.

Ingrediënten

  • 200 g havervlokken
  • 50 g biologische amandelen, grof gehakt
  • 2 el kokosolie
  • 2 el ahornsiroop of honing
  • 1 tl kaneel
  • Snufje zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Meng alle ingrediënten in een kom.
  3. Verdeel het mengsel over een bakplaat met bakpapier.
  4. Bak 20–25 minuten, schep halverwege om.
  5. Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.

Tip: Lekker met yoghurt en vers fruit!

Chocolade-amandelrotsjes

Een feestelijk tussendoortje met maar twee ingrediënten.

Ingrediënten

  • 150 g pure chocolade (min. 70%)
  • 100 g biologische amandelen

Bereiding

  1. Rooster de amandelen kort in een droge pan. Laat afkoelen.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie.
  3. Roer de amandelen erdoor en schep kleine hoopjes op bakpapier.
  4. Laat uitharden in de koelkast.

Tip: Ook lekker met een snuf zeezout of rasp van een biologische sinaasappel!

Couscoussalade met geroosterde amandelen

Een frisse lunch of bijgerecht met een knapperige bite.

Ingrediënten

  • 150 g volkoren couscous
  • 50 g biologische amandelen, grof gehakt
  • 1 paprika, in blokjes
  • 1 lente-ui, in ringetjes
  • Handvol verse peterselie
  • Sap van ½ citroen
  • 2 el olijfolie
  • Peper & zout

Bereiding

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Rooster de amandelen lichtbruin in een droge pan.
  3. Meng alle ingrediënten en breng op smaak met citroen, olie, peper en zout.

✔ Serveer lauwwarm of koud.

Meer lekkere dingen maken?

Kies je taal