Recepten met amandelen
Amandel-granola uit de oven
Knapperig, voedzaam en helemaal naar eigen smaak aan te passen.
Ingrediënten
- 200 g havervlokken
- 50 g biologische amandelen, grof gehakt
- 2 el kokosolie
- 2 el ahornsiroop of honing
- 1 tl kaneel
- Snufje zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Meng alle ingrediënten in een kom.
- Verdeel het mengsel over een bakplaat met bakpapier.
- Bak 20–25 minuten, schep halverwege om.
- Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.
✔ Tip: Lekker met yoghurt en vers fruit!
Chocolade-amandelrotsjes
Een feestelijk tussendoortje met maar twee ingrediënten.
Ingrediënten
- 150 g pure chocolade (min. 70%)
- 100 g biologische amandelen
Bereiding
- Rooster de amandelen kort in een droge pan. Laat afkoelen.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Roer de amandelen erdoor en schep kleine hoopjes op bakpapier.
- Laat uitharden in de koelkast.
✔ Tip: Ook lekker met een snuf zeezout of rasp van een biologische sinaasappel!
Couscoussalade met geroosterde amandelen
Een frisse lunch of bijgerecht met een knapperige bite.
Ingrediënten
- 150 g volkoren couscous
- 50 g biologische amandelen, grof gehakt
- 1 paprika, in blokjes
- 1 lente-ui, in ringetjes
- Handvol verse peterselie
- Sap van ½ citroen
- 2 el olijfolie
- Peper & zout
Bereiding
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rooster de amandelen lichtbruin in een droge pan.
- Meng alle ingrediënten en breng op smaak met citroen, olie, peper en zout.
✔ Serveer lauwwarm of koud.