Recepten met bananenchips
Tropische bananenchoco-trailmix
De ultieme snackmix voor onderweg of bij de borrel.
Ingrediënten
- 75 g biologische bananenchips
- 50 g pure chocoladechunks (of druppels)
- 50 g ongezouten biologische noten (bijv. cashew, pecan, amandel)
- 2 el biologische kokoschips
- 1 el biologische rozijnen (optioneel)
Bereiding
- Meng alle ingrediënten in een grote kom.
- Bewaar luchtdicht in een pot of neem mee in een zakje.
✔ Zoet, crunchy én voedzaam. Klaar in 2 minuten!
Yoghurtbowl met bananenchips & noten
Een fris ontbijt of licht toetje met tropische twist.
Ingrediënten
- 200 ml (plantaardige) yoghurt
- Handje biologische bananenchips
- 1 el biologische kokosrasp
- 1 el gehakte biologische pecannoten
- Vers fruit naar keuze (bijv. mango, kiwi, blauwe bessen)
- Eventueel een drizzle honing of ahornsiroop
Bereiding
- Schep de yoghurt in een kom.
- Garneer met het fruit, bananenchips, kokos en noten.
- Besprenkel eventueel met een beetje zoetmiddel.
✔ Fris, romig en lekker knapperig!
Havermoutkoekjes met bananenchips & kokos
Verrassend lekker mét een heerlijke crunch!
Ingrediënten (ca. 10 koekjes)
- 2 rijpe bananen
- 100 g biologische havermout
- 1 el pindakaas
- 1 el kokosolie (gesmolten)
- 1 el biologische kokosrasp
- Handje biologische bananenchips, grof verkruimeld
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Prak de bananen en meng met de rest van de ingrediënten.
- Schep hoopjes op een bakplaat en druk iets plat.
- Bak 15–20 minuten goudbruin.
✔ Heerlijk als tussendoortje of in de lunchtrommel!