Recepten met bananenchips

Tropische bananenchoco-trailmix

De ultieme snackmix voor onderweg of bij de borrel.

Ingrediënten

  • 75 g biologische bananenchips
  • 50 g pure chocoladechunks (of druppels)
  • 50 g ongezouten biologische noten (bijv. cashew, pecan, amandel)
  • 2 el biologische kokoschips
  • 1 el biologische rozijnen (optioneel)

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten in een grote kom.
  2. Bewaar luchtdicht in een pot of neem mee in een zakje.

✔ Zoet, crunchy én voedzaam. Klaar in 2 minuten!

Yoghurtbowl met bananenchips & noten

Een fris ontbijt of licht toetje met tropische twist.

Ingrediënten

  • 200 ml (plantaardige) yoghurt
  • Handje biologische bananenchips
  • 1 el biologische kokosrasp
  • 1 el gehakte biologische pecannoten
  • Vers fruit naar keuze (bijv. mango, kiwi, blauwe bessen)
  • Eventueel een drizzle honing of ahornsiroop

Bereiding

  1. Schep de yoghurt in een kom.
  2. Garneer met het fruit, bananenchips, kokos en noten.
  3. Besprenkel eventueel met een beetje zoetmiddel.

✔ Fris, romig en lekker knapperig!

Havermoutkoekjes met bananenchips & kokos

Verrassend lekker mét een heerlijke crunch!

Ingrediënten (ca. 10 koekjes)

  • 2 rijpe bananen
  • 100 g biologische havermout
  • 1 el pindakaas
  • 1 el kokosolie (gesmolten)
  • 1 el biologische kokosrasp
  • Handje biologische bananenchips, grof verkruimeld

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Prak de bananen en meng met de rest van de ingrediënten.
  3. Schep hoopjes op een bakplaat en druk iets plat.
  4. Bak 15–20 minuten goudbruin.

✔ Heerlijk als tussendoortje of in de lunchtrommel!

Meer lekkere dingen maken?

Kies je taal