Bulgur en couscous recepten
Mediterrane bulgursalade met kikkererwten en munt
Deze frisse en voedzame bulgursalade is perfect als lichte maaltijd, bijgerecht of als lunch om mee te nemen.
Ingrediënten (2-3 porties)
- 100 g bulgur
- 250 ml water
- 1 el olijfolie
- 200 gr La Bio Idea kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
- ½ komkommer, in blokjes
- ½ rode paprika, in blokjes
- 6 cherrytomaatjes, gehalveerd
- 2 lente-uitjes, in ringetjes
- 1 handje verse munt en peterselie, fijngehakt
- 50 g feta (of vegan alternatief)
- 1 el citroensap
- ½ tl komijnpoeder
- ½ tl paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de bulgur in 2,5 delen water gedurende 7 minuten. Laat daarna 10 minuten afgedekt staan en roer los met een vork.
- Meng de bulgur met olijfolie, citroensap, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper.
- Voeg de kikkererwten, komkommer, paprika, cherrytomaatjes en lente-ui toe en meng goed.
- Verkruimel de feta erover en garneer met verse munt en peterselie.
- Serveer direct of bewaar afgedekt in de koelkast voor een frisse maaltijd later.
Volkoren couscous met kaneel, honing en fruit
Dit verwarmende en lichtzoete gerecht is perfect als ontbijt.
Ingrediënten
- 100 g volkoren couscous
- 150 ml warme (plantaardige) melk of water
- 1 el honing of ahornsiroop
- ½ tl kaneel
- 1 handje rozijnen of gehakte dadels
- 1 appel of peer, in blokjes
- 1 el gehakte noten (bijv. amandelen of walnoten)
Bereidingswijze
- Doe de volkoren couscous in een schaal en giet de warme melk of het warme water erover. Dek af en laat 5 minuten wellen.
- Roer de couscous los met een vork en meng de honing, kaneel en rozijnen erdoor.
- Voeg de stukjes appel of peer toe en bestrooi met gehakte noten.
- Serveer warm of lauwwarm en geniet van dit voedzame ontbijtgerecht!
Mediterrane volkoren couscous met gegrilde groenten en feta
Deze smaakvolle en voedzame couscoussalade is perfect als lunch of lichte avondmaaltijd.
Ingrediënten (2 personen)
- 100 g volkoren couscous
- 150 ml kokend water
- ½ courgette, in plakjes
- ½ paprika, in reepjes
- ½ aubergine, in blokjes
- 50 g feta (of vegan alternatief)
- 1 el olijfolie
- ½ tl komijnpoeder
- ½ tl paprikapoeder
- 1 tl citroensap
- 1 handje verse peterselie of munt, fijngehakt
Bereidingswijze
- Doe de volkoren couscous in een schaal en overgiet met het kokende water. Dek af en laat 5 minuten wellen.
- Roer de couscous los met een vork en voeg een scheutje olijfolie toe.
- Verhit een grillpan of oven en grill de courgette, paprika en aubergine tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
- Meng de gegrilde groenten door de couscous en breng op smaak met komijn, paprikapoeder, citroensap en zout & peper.
- Verkruimel de feta erover en garneer met verse kruiden.
- Serveer direct of bewaar als een heerlijke meeneemlunch!