Recepten met cashews

Romige curry met cashewsaus

Een plantaardige topper met een verrassend romige bite.

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el kerriepoeder
  • 150 g biologische cashewnoten (50 g geweekt, 100 g geroosterd)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 paprika, in reepjes
  • 100 g kikkererwten (gekookt)
  • Olie, peper & zout

Bereiding

  1. Week 50 g cashewnoten 2 uur in warm water, giet af en mix tot een gladde saus met de kokosmelk.
  2. Fruit ui en knoflook in wat olie, voeg de kerriepoeder toe en bak kort mee.
  3. Voeg de groenten, kikkererwten en cashewsaus toe. Laat 10 minuten zachtjes sudderen.
  4. Garneer met de geroosterde cashewnoten voor een heerlijke crunch.

Tip: Lekker met rijst of naanbrood!

Frisse salade met cashew-limoendressing

Knapperig, fris en perfect voor de lunch.

Ingrediënten

  • 75 g biologische cashewnoten
  • 1 komkommer, in linten gesneden
  • 2 wortels, geraspt
  • ½ rode kool, fijngesneden
  • Handje verse koriander

Voor de dressing

  1. Mix de dressing-ingrediënten tot een romige dressing.
  2. Meng de groenten in een kom, schep de dressing erdoor.
  3. Bestrooi met de overgebleven cashewnoten.

Tip: Ook lekker met gebakken tofu of tempeh erbij.

Cashew-kokosballetjes (no-bake)

Een energierijk tussendoortje zonder oven.

Ingrediënten

  • 100 g biologische cashewnoten
  • 75 g dadels (ontpit)
  • 2 el biologische kokosrasp
  • 1 el pindakaas of amandelpasta
  • Snuf kaneel

Bereiding

  1. Mix alles in een keukenmachine tot een plakkerig deeg.
  2. Rol er kleine balletjes van en wentel ze in de kokosrasp.
  3. Laat even opstijven in de koelkast.

✔ Ideaal voor onderweg of na het sporten!

Meer lekkere dingen maken?

Kies je taal