Recepten met pecannoten

Pannenkoeken met gekaramelliseerde pecannoten

Een feestelijk ontbijt of brunch met een knapperige twist.

Ingrediënten

  • Uw favoriete (plantaardige) pannenkoekenbeslag
  • 75 g biologische pecannoten
  • 2 el ahornsiroop of honing
  • 1 tl kokosolie
  • Snufje kaneel

Bereiding

  1. Maak pannenkoeken zoals u gewend bent.
  2. Verhit de kokosolie in een pan, voeg de pecannoten, siroop en kaneel toe.
  3. Roer tot de noten glanzen en licht gekaramelliseerd zijn.
  4. Serveer warm over de pannenkoeken.

✔ Extra lekker met banaan of appelpartjes erbij!

Herfstsalade met pecannoten & appel

Fris, nootachtig en vol smaak, ideaal als lunch of bijgerecht.

Ingrediënten

  • 75 g biologische pecannoten
  • 1 appel, in dunne plakjes
  • 1 handje rucola
  • 1 handje veldsla
  • 2 el biologische rozijnen of cranberries
  • 2 el olijfolie
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 tl mosterd
  • Peper & zout

Bereiding

  1. Rooster de pecannoten kort in een droge pan.
  2. Meng sla, appel en rozijnen in een kom.
  3. Klop een dressing van olie, azijn, mosterd, peper en zout.
  4. Meng alles en bestrooi met de pecannoten.

✔ Ook lekker met wat geitenkaas of gebakken pompoen erbij.

Pecannoten-dadelrepen (no-bake)

Een voedzame snack of koffiebite, zonder oven!

Ingrediënten

  • 100 g dadels (ontpit, geweekt en afgegoten)
  • 75 g biologische pecannoten
  • 50 g havermout
  • 1 el kokosolie
  • Snufje zout

Bereiding

  1. Mix alles in een keukenmachine tot een stevig deeg.
  2. Druk het mengsel in een met bakpapier beklede vorm.
  3. Laat 1 uur opstijven in de koelkast en snijd in repen.

✔ Bewaren in de koelkast, tot een week houdbaar.

Meer lekkere dingen maken?

Kies je taal