Recepten met pecannoten
Pannenkoeken met gekaramelliseerde pecannoten
Een feestelijk ontbijt of brunch met een knapperige twist.
Ingrediënten
- Uw favoriete (plantaardige) pannenkoekenbeslag
- 75 g biologische pecannoten
- 2 el ahornsiroop of honing
- 1 tl kokosolie
- Snufje kaneel
Bereiding
- Maak pannenkoeken zoals u gewend bent.
- Verhit de kokosolie in een pan, voeg de pecannoten, siroop en kaneel toe.
- Roer tot de noten glanzen en licht gekaramelliseerd zijn.
- Serveer warm over de pannenkoeken.
✔ Extra lekker met banaan of appelpartjes erbij!
Herfstsalade met pecannoten & appel
Fris, nootachtig en vol smaak, ideaal als lunch of bijgerecht.
Ingrediënten
- 75 g biologische pecannoten
- 1 appel, in dunne plakjes
- 1 handje rucola
- 1 handje veldsla
- 2 el biologische rozijnen of cranberries
- 2 el olijfolie
- 1 el appelciderazijn
- 1 tl mosterd
- Peper & zout
Bereiding
- Rooster de pecannoten kort in een droge pan.
- Meng sla, appel en rozijnen in een kom.
- Klop een dressing van olie, azijn, mosterd, peper en zout.
- Meng alles en bestrooi met de pecannoten.
✔ Ook lekker met wat geitenkaas of gebakken pompoen erbij.
Pecannoten-dadelrepen (no-bake)
Een voedzame snack of koffiebite, zonder oven!
Ingrediënten
- 100 g dadels (ontpit, geweekt en afgegoten)
- 75 g biologische pecannoten
- 50 g havermout
- 1 el kokosolie
- Snufje zout
Bereiding
- Mix alles in een keukenmachine tot een stevig deeg.
- Druk het mengsel in een met bakpapier beklede vorm.
- Laat 1 uur opstijven in de koelkast en snijd in repen.
✔ Bewaren in de koelkast, tot een week houdbaar.