Popcorn recepten

Klassieke popcorn met zeezout

Simpel, snel en altijd goed.

Ingrediënten

  • 75 g biologische pofmaïs
  • 2 el olie (bijv. zonnebloem of kokos)
  • Snuf zeezout

Bereiding

  1. Verhit de olie in een ruime pan met deksel op middelhoog vuur.
  2. Voeg de pofmaïs toe en doe direct de deksel op de pan.
  3. Schud de pan regelmatig tot het poppen stopt.
  4. Bestrooi met een snufje zeezout en serveer direct.

✔ Lekker licht en puur natuur!

Zoete popcorn met kaneel & kokos

Een tropisch tussendoortje met een knipoog naar caramelcorn.

Ingrediënten

  • 75 g biologische popcorn (vers gepoft)
  • 1 el kokosolie (gesmolten)
  • 1 el ahornsiroop of honing
  • 1 tl kaneel
  • 1 el biologische kokosrasp

Bereiding

  1. Meng kokosolie, siroop en kaneel in een kom.
  2. Schep de warme popcorn erdoor en bestrooi met kokosrasp.
  3. Laat even afkoelen zodat het licht krokant wordt.

✔ Heerlijk bij een filmavond of als traktatie.

Hartige popcorn met edelgistvlokken & paprikapoeder

Een verrassend hartige variant, rijk aan umami.

Ingrediënten

  • 75 g biologische popcorn (vers gepoft)
  • 1 el olijfolie
  • 1 el edelgistvlokken
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • Snufje zout

Bereiding

  1. Besprenkel de warme popcorn met olijfolie.
  2. Strooi de edelgistvlokken, paprikapoeder en zout erover.
  3. Goed husselen en direct serveren.

✔ Perfect als borrelsnack!

Meer lekkere dingen maken? 

Kies je taal