Popcorn recepten
Klassieke popcorn met zeezout
Simpel, snel en altijd goed.
Ingrediënten
- 75 g biologische pofmaïs
- 2 el olie (bijv. zonnebloem of kokos)
- Snuf zeezout
Bereiding
- Verhit de olie in een ruime pan met deksel op middelhoog vuur.
- Voeg de pofmaïs toe en doe direct de deksel op de pan.
- Schud de pan regelmatig tot het poppen stopt.
- Bestrooi met een snufje zeezout en serveer direct.
✔ Lekker licht en puur natuur!
Zoete popcorn met kaneel & kokos
Een tropisch tussendoortje met een knipoog naar caramelcorn.
Ingrediënten
- 75 g biologische popcorn (vers gepoft)
- 1 el kokosolie (gesmolten)
- 1 el ahornsiroop of honing
- 1 tl kaneel
- 1 el biologische kokosrasp
Bereiding
- Meng kokosolie, siroop en kaneel in een kom.
- Schep de warme popcorn erdoor en bestrooi met kokosrasp.
- Laat even afkoelen zodat het licht krokant wordt.
✔ Heerlijk bij een filmavond of als traktatie.
Hartige popcorn met edelgistvlokken & paprikapoeder
Een verrassend hartige variant, rijk aan umami.
Ingrediënten
- 75 g biologische popcorn (vers gepoft)
- 1 el olijfolie
- 1 el edelgistvlokken
- ½ tl gerookt paprikapoeder
- Snufje zout
Bereiding
- Besprenkel de warme popcorn met olijfolie.
- Strooi de edelgistvlokken, paprikapoeder en zout erover.
- Goed husselen en direct serveren.
✔ Perfect als borrelsnack!